Campaments d'estiu 2016: llops al pantà de sau

 

 

 

Aquest any els llops del Joan Maragall hem anat a desentranyar els misteris del pantà de Sau. En aquest peculiar indret ens vam veure atrapats en una lluita fraticida entre els vikings i els pirates autòctons de la zona.

Aquestes dues faccions lluitaven per un tresor que estava amagat en les immediacions del pantà però no aconseguien trobar-lo de cap manera. Per a triar d'aconseguir-ho ens van demanar ajuda. No obstant això i, com no podia ser menys, no s'aconseguiren posar d'acord en com fer-ho, així que el sabi de la natura va decidir que fos la pròpia natura qui decidís qui hauria d'ajudar a cada bàndol i d'aquesta manera vam formar els dos equips: Pirates i víkings.

 

 

 

 

Per descomptat, la primera nit teníem un àpat especialment apetcible: Com és tradició al Joan Maragall es tractava de puré de patates anti-gravitatori i frankfurts al punt de rostit: deliciós.

El primer dels nostres reptes com a pirates i víkings va ser explicar-li els nostres motius al sabi de la natura. Aquést desconeixia el que era ser escolta: Els valors de l'escoltisme i tot el que això comporta.

A priori podria semblar una tasca feixuga i complexa, però la natura estava del nostre bàndol i ens va ajudar deixant-nos peces d'un puzzle molt peculiar que, tot junt, comformava els principals trets de l'escoltisme: Els seus símbols, valors, aptituds, actituds, etc.

 

Però no tot era pensar i parlar, la part més divertida era entrenar-nos físicament i divertir-nos entre totes. Una de les coses que vam fer va ser posar a prova les nostres aptituds per a comunicar-nos i treballar en equip cercant unes peculiars armes amb les que lliurar una batalla entre els dos bàndols. Vam acabar totes xopes de dalt a abaix.

 

 

I parlant de diversió, que pot ser més divertit que un bany al pantà? Obviament no podia faltar un bany diari (sempre que la meteorologia ho permetés) al pantà que teníem al costat. Les experiències viscudes allà i tota la diversió que hi va tenir lloc és indescriptible. Feia que l'enrevessat camí fins a arribar al pantà valgués la pena per tot el que ens deparava al nostre destí.

 

Tanmateix i, com no podia faltar, hi havia una gran dificultat: No tot podien ser flors i violes, la llegenda que ens il·luminaria envers la ubicació del tresor es trobava amagada en un indret distant a nosaltres, així que ens va tocar exercitar les cames i posar-nos en marxa per anar-lo a buscar. El peculiar camí ens va portar al voltant de tot el pantà i fins al cim més alt de la zona, on estava amagada la llegenda. Semblava un camí llarg i complicat, però tots els llops som forts i valent i vam vèncer les dificultats i adversitats que se'ns presentaven.

 

 

Finalment i treballant en equip, vam aconseguir trobar el tresor que ens deparaven aquestes terres: Uns passa-foulards personalitzats per la mare terra. Aquests passa-foulards són el reflexe de la nostra ànima i ens inspiraran, d'avuia en endavant, a no davallar mai i superar les adversitats per dures que ens semblin: El nostre creixement i voluntat de superació no té límits i podrem aconseguir tot allò que ens proposem.

 

Per últim, només ens quedava celebrar la nostra gran victòria on va triomfar el treball en equip, la cooperació i la empatia envers els nostres companys i companyes que ens portaren a assolir el nostre objectiu. El festival de tancament de campaments va ser molt divertit i tots i totes vam participar, fins i tot diversos cops interpretant diferents balls i cançons. En definitva, va ser una festa on va brillar la diversió i tothom vam gaudir moltíssim.

A mena de conclussió, han sigut uns campaments molt divertits on tots hem crescut moltíssim com a persones i ens duem uns aprenentatges indispensables per a la nostra vida. I no només això, també atressorem dins els nostres cors els records viscuts i les amistats forjades al llarg d'aquesta setmana que se'ns a fet molt curta. Durant aquests dies hem treballat i col·laborat com a una sola ànima, com si fossim un de sol, tots a una. Malgrat que l'any que ve la unitat sigui molt diferent, els amics que hem fet i el grup que hem construit perdurarà per sempre atès que ens lliguen un vincles tan forts que mai res els podrà trencar.

bon estiu i fins a la sortida de passos (1 i 2 d'octubre)

Escribir comentario

Comentarios: 1
  • #1

    Laura Bellmunt (lunes, 18 julio 2016 14:26)

    Uns campaments genials!!!!
    Molt bon estiu a tots!!!
    Ens veiem a Passos.

CONTACTE:

Carrer de Guitard, 8

08014 Barcelona

aejoanmaragall@agrupaments.escoltes.org


TAMBÉ ENS POTS TROBAR...FORMEM PART DE: