CAUTIONARI (EL DICCIONARI DEL CAU)


ESCOLTISME: És el major moviment infantil i juvenil del planeta, amb quasi 40 milions de persones i presència a la pràctica totalitat dels països. Escoltes Catalans és membre de la Federació Catalana d'Escoltisme i Guiatge, que aplega i representa l'escoltisme del nostre país a nivell nacional i internacional.

 

CAMPAMENTS: Baixar el riu amb balses, travessar un parc natural, fer una ruta amb bicicleta, viure en un bosc de follets... A l'estiu, a la primavera, o fins i tot a l'hivern, els campaments són l'ocasió d'una aventura, el moment per gaudir de nous paisatges, descobrir el país i viure a prop de la natura. Un entorn privilegiat per a la convivència, ideal per a la culminació d'un projecte que s'ha anat construint al llarg del curs. 

 

CAPS: Ser cap és fer viure a infants i joves els valors de l'escoltisme laic del nostre país. Joves educadors i educadores assumeixen una important responsabilitat, amb la qual viuen moments inoblidables i s'enriqueixen com a persona constantment.

 

CAU: Espai educatiu, un lloc de trobada, on s’apleguen infants i joves per dur a terme activitats divertides, emocionants, engrescadores i educatives. És el punt de partida de molts projectes de gent jove que entenen l'agrupament com un espai de llibertat, d'expressió i d'iniciatives on el nostre escoltisme es viu quotidianament, i des d'on cadascú contribueix a fer viure el projecte comú.

 

CERIMÒNIA DE PASSOS: Esdeveniment que se celebra en la primera sortida de l'any, que acostuma a ser el primer cap de setmana d'octubre, on els infants i joves canvien d'unitat, s'acomiaden dels seus antics companys/es i on poden conèixer els seus nous companys, els nous caps i les aventures que els hi espera en el nou curs.

 

CLANERS: Grup de joves amb finalitat formativa que treballen amb força autogestió duent a terme un projecte propi.

 

FOLLETS: Grup d'infants en l'edat de màxima il·lusió per la descoberta, pel joc i pel somni. Els infants surten per primer cop de casa i comencen a descobrir els altres. Així aprenen a viure en col·lectivitat i a ser alhora persones més autònomes. Molts hàbits que adquireixen en aquesta etapa seran per a tota la vida.

 

FOULARD: Peça de roba que els escoltes porten al coll, que identifica pels seus colors a cada Agrupament. El foulard, a part de ser un distintiu, es pot utilitzar per a moltes coses diferents.

 

LLOPS: Grup d'infants en l'edat entusiasta de l'expressió i la creativitat, on la imaginació és al servei del joc i de les activitats. Les nenes i nens aprenen a conviure en grup i a treballar en equip. Comencen a tenir els seus propis valors i es consoliden els hàbits que van formant la seva personalitat. 

 

PIONERS: Grup de joves que estan en el temps decisiu per als ideals, per a les preguntes i les ambicions. Noies i nois perfilen i concreten les seves responsabilitats. Són ells i elles els veritables protagonistes de la vida de la unitat: en són membres actius, i el grup pren una gran importància. 

 

RAIERS: Grup de joves en l'edat de l'afirmació d'un mateix, on el desig de projectes i de reptes es fa més present. Els nois i les noies desenvolupen el caràcter, les actituds i la capacitat de viure conjuntament i enriqueixen la seva personalitat. La implicació en els projectes potencia el seu compromís personal.

 

UNITATS o etapes educatives: Grups d'edats en els que s'organitzen els infants i joves en el cau. Cadascuna realitza diferents activitats amb uns objectius concrets, que responen a les necessitats específiques dels nois i noies.

CONTACTE:

Carrer de Guitard, 8

08014 Barcelona

aejoanmaragall@agrupaments.escoltes.org


TAMBÉ ENS POTS TROBAR...FORMEM PART DE: