Fem la motxilla!


Aquí teniu un recull de consells per fer la motxilla, ja que no volem que els nostres infants i joves acabin cansats i amb mal d'esquena per portar malament la motxilla.

 

L'objectiu principal és no deixar-se res, no carregar pes innecessari i trobar-ho tot fàcilment!

preparació prèvia

Feu una llista amb les coses que has de portar. Així no et deixaràs res important i t'asseguraràs de no portar res innecessari. La motxilla l'haurà de dur l'infant/jove a l'esquena durant les rutes o el camí fins a arribar al lloc on es dormirà, per tant, només cal que hi hagi l'imprescindible. (Et deixem una llista de que portar orientativa)

 

Repasseu tot abans de posar-ho a la motxilla. un cop tinguem la llista feta busca tot el que hi ha escrit i agafa-ho sense posar-ho encara a la motxilla, així t'asseguraràs que no et deixes res.

 

Agrupeu l'equipatge i fiqueu-lo en bosses. Si feu paquets segons el tipus que sigui (calçat, roba, pijama, etc.), la motxilla estarà més organitzada, serà més fàcil posar i treure les coses de la motxilla i t'assegures de què no es mullarà.

 

 

El més important és que la motxilla la faci l'infant o jove. D'aquesta manera sabrà que hi ha i a on està posat. A més fent-ho així, sabran si han perdut alguna cosa o com tornar a fer la motxilla per a què hi càpiga tot un altre cop.


QUÈ HE DE PORTAR?


FEM LA MOTXILLA

Poseu les coses dins la motxilla seguint un ordre. A l'hora de carregar-la, hem de tenir en compte quins elements de l'equip ens poden fer falta durant la marxa i quins són els més pesats. Segons això, els més lleugers i menys necessaris han d'anar a la part inferior (sac, funda de bivac, roba de recanvi, etc.). Els més pesats es posaran preferentment al centre de la motxilla (menjar, fogonet, material, etc.) i les coses petites que han d'estar a mà (lot, frontal, ulleres de sol, cremes, mapes, etc.) es col·locaran a la mosca (butxaca situada a la tapa de la motxilla) i a les butxaques laterals. s'ha de tindre en compte també que el pes quedi equilibrat als dos costats.   

 

Deixeu una mica d'espai lliure, per si s'ha de repartir alguna cosa per carregar-les entre tots. Per tant, si deixes una mica d'espai en alguna butxaca, et por servir per posar-hi aquestes coses d'última hora.

 

 

No hi pengeu res per fora; això es important ja que dur algun objectes penjat es un punt de desequilibri constant fer que costi més dur la motxilla, així que el que no càpiga a dintre, que es quedi a casa.


Més informació important

Com regular la motxilla

  1. Un cop que tinguem carregada la motxilla a l'esquena, la creu formada per l'inici de les nanses ha d'estar a l'alçada dels omòplats.
  2. Cal ajustar el cinturó i fer-lo coincidir amb la part superior de la pelvis. Hem de tibar-lo fins que en notem el contacte a tot el voltant de la cintura, ja que això alleugera el pes de l'esquena.
  3. S'han de tibar les cintes laterals del cinturó fins que no existeix balanceig de la càrrega.
  4. Cal tibar les nanses fins que notem que existeix contacte a tota la zona del pit, espatlles i, preferiblement, a l'inici de l'esquena.
  5. Finalment, s'han de regular les corretges superiors a les nanses. Per assegurar la immobilització de la càrrega resulta molt útil la cinta de pit.