ENTRADES DEL BLOG


REFORMEM EL LOCAL!

El passat dissabte vam fer l'últim cau del trimestre, que va ser molt i molt especial!

 

Un dels objectius que ens havíem marcat aquest curs com a agrupament és reapropiar-nos del local i fer que el sentim nostre. Per això vam decidir que dedicaríem un dia per reordenar-lo i, sobretot, per poder tornar a pintar algunes de les parets amb nous dibuixos perquè quedessin xulíssimes i actualitzades (encara no hi havia una paret de Clan!).

 

La jornada va durar tot el dia i vam treballar de valent! Uns dies abans, ja ens estàvem preparant: organitzant les activitats del dia, rascant i pintant les parets de blanc, movent material i andròmines amunt i avall...

Us heu fixat en els dibuixos tan xulos? Els van dissenyar els infants a l'última assemblea per grups, i s'han mantingut fidels als originals.

 

Durant el matí, els infants que van venir vam realitzar diferents tallers: vam aprendre un piló de coses sobre la història i les tradicions del nostre cau, vam fer un taller de decoracions nadalenques on vam deixar volar la nostra originalitat, i també vam omplir-nos de pintura tot remenant els pots i pinzells! Els dibuixos començaven a agafar color i tothom va aportar el seu granet de pintura!

 

El dinar va ser compartit amb les famílies! Que bons que estàven els plats que van portar!! No en va sobrar ni una engruna!

 

A la tarda, mentre les famílies i caps antigues ens ajudaven a reparar algunes tendes per poder marxar de campaments i també feien activitats sobre el cau i l'escoltisme, infants i joves vam acabar de donar els últims retocs a les parets i d'endreçar i netejar tot el local. Déu n'hi do, quina feinada!!! Però tota tasca té la seva recompensa i nosaltres vam acabar el dia molt satisfets del resultat final!

 

El record d'aquest dia quedarà durant moooolt de temps a les parets del cau.

 

Moltes gràcies a totes les famílies que vau assistir-hi, en especial a aquelles que us vau implicar en l'organització de la jornada i per fer que tot sortís com va sortir.

També volem tornar a agrair a les caps antigues que vau venir i a les pios i clan que ens van ajudar a dibuixar els esbossos a la paret.

 

Us deixem el videoresum de la jornada:

 

2 comentarios

Raiers van de sortida a Collserola


Leer más

Follets anem de sortida a Cassà de la Selva

Aquest passat cap de setmana Follets vam fer la segona sortida del curs. Per aquesta sortida, vam decidir anar fins a Cassà de la Selva, al Gironès, concretament al local del cau de Cassà, l'AEiG La Claca.

Leer más

Sortida de llops al CosmoCaixa

Leer más 1 comentarios

Les llobes i els llops van d'excursió a Cassà de la Selva

Leer más 1 comentarios

Campaments de Raiers a la Serra del Cadí:

Leer más 0 comentarios

Room Escape de CAMEX al CAU

Aquest dissabte el nostre agrupament ha fet una activitat d'allò més especial. La comissió de CAMEX (Campisme i excursionisme) ens ha preparat a totes una formació en format de "room Escape" d'allò més divertida i interessant.

Leer más 0 comentarios

ACAMPASANTS

Aquest cap de setmana Follets i Llops hem gaudit de l'ACAMPASANTS, una activitat que aplega als caus i als esplais de Sants-Montjuïc.

Dissabte, tot just arribar, unes inversores ens van informar del pla immobilista que volien construir al barri de Sants. Al principi ens va semblar fantàstic: qui no vol tenir un parc d'atraccions o un Spa al costat de casa?

Leer más

Sortida 9 de març

Aquest dissabte els i les llops vam fer cau durant tot el dia.

 

Pel matí vam anar fins al jardins del teatre Grec i vam fer activitats per adonar-nos de les discriminacions que es donen a les nostres vides per motius de gènere. De les activitats i les reflexions posteriors vam concloure que el masclisme és una realitat i que tant nois com noies podem contribuir a canviar aquest fet. 

Leer más 0 comentarios

Les raieres fan cau a Horta

Leer más 0 comentarios

Llops a Castellterçol

Aquest cap de setmana els i les llops hem anat d'excursió a Castellterçol, un poblet acollidor de la comarca del Moianès.
Dissabte vam reunir-nos a l'Estació de Sants, vam agafar un bus i vam caminar fins al local que ens va cedir l'esplai Draks.

Leer más 0 comentarios

Excursió de les Raieres a Reus

Leer más 0 comentarios

1a Sortida de CAMEX

Aquest dijous hem dut a terme la primera sortida de CAMEX al Joan Maragall. CAMEX és la nostra comissió de campisme i excursionisme. Atès que enguany l'eix transversal del nostre agrupament gira al voltant del muntanyisme, hem organitzat tot un seguit de sortides per a formar, motivar i involucar a infants, joves, famílies i caps en aquest àmbit.

 

En aquest cas, hem començat treballant el mapa i marcant punts estratègics on s'hi trobaven amagats uns peculiars objectes anomenats geocatchings: Objectes amagats per tot el món que les excursionistes es dediquen a buscar i deixar la seva empremta en ells per a que en quedi constància.

Leer más 0 comentarios

Follets al laberint galàctic


Leer más 1 comentarios

Primer Cau de Follets!

Aquest cap de setmana els i les follets hem començat cau! I quantes coses hem fet....!

Vam començar jugant a jocs que ens ajudessin a aprendre'ns els noms, perquè hi ha molts follets nous i encara no ens coneixem totes! Després vam trobar una carta amagada, que resulta que ens l'havia enviada l'Etamin, un ésser que pel que vam saber ve de molt lluny i necessita la nostra ajuda urgentment. Ens va dir que pròximament ens anirà explicant més coses i ens anirem coneixent. 

També vam fer un berenar ben saludable i els follets van  preparar-se unes broquetes de fruita ben bones! 

0 comentarios

Campaments estiu Llops

Dia 1: L'arribada

Leer más 0 comentarios

Sortida a sitges dels follets!!!

Aquest cap de setmana hem anat al cau de sitges i hem visitat el poble, és molt bonic!

òbviament, també hem visitat la platja i hem fet una batuda de tota la brutícia que hi havia! gràcies a això, ens hem adonat de tota brossa que hi ha al nostre voltant:(

però, com a bons escoltes, hem deixat la platja molt millor del que l'hem trobat!

A més, hem agafat el rol dels antics pirates de sitges i hem creat les nostres banderes artístiques!!!

Com podeu veure també hem corregut sota la pluja i hem cantat molt!

1 comentarios

Sortida Llops 3r Trimestre

Aquest cap de setmana la unitat de llops hem fem la sortida del 3r Trimestre. El dissabte, malgrat el plujim que ens empipava, vam emprendre una ruta per la propera serra de Collserola. Poc a poc el paratge anava canviant de l'asfalt de la ciutat al terra i la sorra de muntanya. Pel camí vam trobar uns quants geocatchings, part d'un joc mundial que consisteix en trobar objectes amagats per arreu del món. A partir d'ara el nom del nostre cau ha quedat enregistrat en aquests objectes. Ens vam motivar tant que cercarem tants com ens sigui possible quan en tinguem algun a prop.

Leer más 1 comentarios

Campaments de Primavera 2018

Dia 1: L'anada, l'arribada i preparació de ruta

Leer más 2 comentarios

Follets i Llops a Planoles

Aquest cap de setmana les unitats de Llops i Follets hem marxat de sortida a Planoles. Després d'un viatge que semblava infinit, vam arribar al nostre destí, on ens esperàvem un munt d'emocions, experiències, aprenentatges i, sobretot, molta, moltíssima diversió.

Leer más 1 comentarios

Dinar de famílies d'hivern 2017

 

Aquest diumenge ha esdevingut el nostre tradicional dinar de famílies d'hivern. Enguany, per a no col·lapsar amb dates concorregudes per les diferents festes organitzades per les escoles i AMPAs hem decidit posposar-ho fins ben entrat l'any.

Leer más 2 comentarios

Campaments d'hivern 2017

Aquestes vacances de nadal hem gaudit de la primera edició (esperem que de moltes) dels campaments d'hivern del Joan Maragall. Les unitats de Follets, Llops, Raiers i Clan hem gaudit de la natura del Montseny, mentre que Pioners han marxat a descobrir Olot i els paratges que l'envolten.

Leer más 0 comentarios

Llops udolen a Montserrat

Leer más 1 comentarios

CLAN ARRANCA!

D'aquests últims passos ha nascut una nova unitat.

Clan es composa amb algunes pioneres que els hi toca fer un pas i continuar amb el creixement del cau, ens agradi o no (ja que deixem persones darrere), pero esperem que ens aporti tot això que ens falta per a ser unes joves amb valors assolits.

La primera activitat com a Clan ,durant passos, van ser una serie de preguntes ,plantejades per les nostres coordinadores, per a saber que volíem fer d'aquest any ja que en aquesta unitat has d'assolir una autonomía mai avans treballada.

 

Vam mig organitzar el curs i buscavem el nostre paper com a claneres, és a dir, que volem fer? Projecte? Comissions? Voluntariats? Accions amb el barri?.. Hi han moltes opcions i el nostre treball durant aquests primers dies es posar-nos les piles per a saber cap a on ens dirigim amb la nova unitat i aquest nou any que s'ens presenta! Sempre amb ganes i motivades!

0 comentarios

Súper-cap de setmana de Llops

Aquest cap de setmana els Llops hem aprofitat per a conviure i gaudir del cau al llarg de tot el dissabte i dormir totes juntes. Primerament hem decidit que veuríem una pel·lícula abans d'anar-nos a dormir. Entre totes hem consensuat quina seria i per a fer-ho, per petits grups en triàvem una i la  representàvem amb mímica, explicant també els objectius de veure aquesta pel·lícula.

Leer más 0 comentarios

Passos 2017

 

 

 

Aquest cap de setmana els i les membres del Joan Maragall hem viscut la nostra tradicional sortida de passos de branca (o d'unitat). Tot va començar fent camí per a poder arribar al nostre destí.

Leer más 1 comentarios

INICI CURS 2017-2018

Ahir es va celebrar la primera reunió de l’any, com cada inici de curs vam explicar el funcionament del cau, els canvis d’aquest any i la sortida de passos.

 

Podeu trobar tot el que es va dir al dossier d’inici de curs.

 

A més a més es va explicar tot el referent a l sortida de passos.

 

Leer más 0 comentarios

ELS I LES PIONERES DE CAMPAMENTS!

Tot va començar molt abans de marxar de campaments, les nostres pioneres van voler ajudar a organitzar els seus propis campaments! Tot i les dificultats de selectivitats, finals de curs i mandra vacacional van aconseguir preparar el menú, la ruta i la ambientació dels seus campaments.

Comissió Menú preparant campaments.
Comissió Menú preparant campaments.

I van arribar els esperat campaments! Teníem tantes ganes de marxar que vam quedar el dia anterior per dormir totes juntes al cau. La nit va ser llarga estàvem massa nervioses per dormir i vam estar xerrant i veient el senyor dels anells.

 

 

Al matí següent ens vam llevar ben d’hora per agafar el tren de les 7 del matí que ens portava cap a Ripoll, lloc on començaria l’aventura. Ens esperaven 9 dies de convivència, caminar, jugar i reflexionar juntes.

Leer más 0 comentarios

El misteri dels campaments d'estiu dels Follets

Aquest estiu les Follets hem rebut una carta. Es tractava d'una carta del departament d'afers mediambientals dels mossos d'escuadra. En aquesta carta ens demanaven ajut per a investigar la sospitosa desaparició d'un tipus d'arbust molt especial. Decidides a engrescar-nos en la recerca vam marxar de presa i corrent. No obstant això, abans d'arribar ja ens aguardaven obstacles que haviem de salvar.

Leer más 8 comentarios

S'APROPEN ELS CAMPAMENTS!

Leer más 0 comentarios

Les Follets a Mataró

 

Aquest cap de setmana ha sigut molt i molt especial. La unitat de Follets hem anat de sortida a Mataró. Aprofitant el bon temps hem anat ben a prop de la platjeta.

Després d'arribar i plantar les tendes per a la nit, el primer que vam fer va ser agafar les motxilles i caminar rumb a una gran aventura.

Leer más 1 comentarios

Sortida Amb Famílies

 

Aquest cap de setmana els caps, infants, joves i famílies de l'AE Joan Maragall hem fet una sortida conjunta pel parc natural de Collserola.

En arribar, ens ha saludat un dels guardes forestals per a demanar la nostra col·laboracio: Volen erradicar una especie invasora que esta destruint tots els caus de les especies autoctones de les immediacions, causant uns danys irreparables.

Leer más 0 comentarios

Campaments de Primavera 2017

Dia 1

Leer más 0 comentarios

REUNIÓ CAMPAMENTS

 Ahir nit es va dur a terme la reunió de famílies per introduir els campaments de primavera.

 

Vam explicar el que farem, però molt per sobre ja que es un secret!!

Desprès vam resoldre dubtes generals i per unitats.



 

Aquí teniu tota la informació:

Leer más 0 comentarios

AcampaSants 2017

 

 

Tot va començar un dia plujós, on joguines quedaven abandonades i un parc reclamava infants que hi juguessin. I en tot això, la Federació d'Esplais i Caus de Sants-Montjuïc (ECSM) es va posar mans a la obra per a omplir el parc de d'alegries, somriures i molta, molta diversió!!

Leer más 0 comentarios

Diada del pensament escolta

Dimecres 22 de febrer, per a commemorar 160è aniversari del naixement de Baden Powell, fundador i promotor de l'escoltisme i el guiatge, juntament amb la seva dona Agnes. Gràcies a totes les que ens heu fet arribar les vostres fotografies per a plasmar-les en aquest gran collage que representa a part de la nostra família al cau.

Leer más 0 comentarios

Els Caps a la TROFO 2017

 

 

Aquest cap de setmana ha esdevingut la trobada de formació anual d'escoltes catalans (TROFO). Hem estat dissabte i diumenge a Torredembarra formant-nos envers que entenem per espiritualitat i com la abordem al CAU, un dels aspectes que més conflictes i neguits susciten en els agrupaments avui dia.

Leer más 0 comentarios

Follets a Palautordera

Aquest cap de setmana els Follets hem viatjat a Santa Maria de Palautordera on hem aprés moltíssimes coses. Un dels aspectes més importants de ser escolta és el treball amb la natura i saber-se orientar en l'espai. Per això les cavernícoles ens vam preparar una activitat molt xula on, al llarg d'una ruta de no menys de 10 Km vam haver de caminar i aprendre a orientar-nos per a dur a terme una cursa d'orientació al llarg de la darrera part!!

Leer más 0 comentarios

Les Follets al Santinfantis

Aquest cap de setmana els Follets del Joan Margall hem format part de la primera edició de la SANTinfantis juntament amb els esquitxets i els cadis de l'Esplai Xiroia i de l'Esplai Turons. La Santinfantis té com a objectiu principal establir una primera presa de contacte entre els grups de petits de la federació d'esplais i caus de Sants-Montjuïc, sobretot de cara  a l'AcampaSants que esdevindrà d'aquí a 1 mes (no sabeu el que és? mireu la entrada de l'any passat: aqui).

Leer más 0 comentarios

Dinar d'hivern

Aquest cap de setmana hem celebrat el dinar de famílies d'hivern com a darrera activitat de l'any. En aquesta activitat hem participat conjuntament caps, infants, joves i famílies!!!

Leer más 0 comentarios

Dinar de famílies d'hivern

El proper dissabte 17 de desembre esdevindrà el nostre dinar de famílies. Enguany tots els tràmits (ubicació i activitats) han estat gestionats per famílies motivades, amb el recolzament de 3 caps antiges: Núria, Marta S. i Mireia.

Leer más 0 comentarios

AGO 2016 - LA invasió dels foulards verds

Leer más 3 comentarios

Sembralleure 2016

 

 

Coincidint amb l'AGO d'Escoltes, la Federació d'Esplais i Caus de Sants Montjuic (ECSM) ha celebrat una de les seves activitats troncals: El Sembralleure.

Malgrat no haver pogut participar plenament com a cau, si que hi hem col·laborat en la preparació i hem tingut representació al grup de coordinació d'aquesta activitat.

Leer más 0 comentarios

Les follets  a Molins de Rei

Leer más 1 comentarios

PASSOS 2016

La nostra gran família

Leer más 0 comentarios

Els llops als passos

Com cada any, a la primera sortida del curs ens toca acomiadar a les companyes que passen a la unitat de raiers i donar la benvinguda als que venen de follets.

 

Però abans de tot això cal tancar el curs com cal i rememorar totes les experiències viscudes al llarg de tots aquest dies que hem estat juntes i tot el que hem aprés amb l'ajut de les nostres companyes.

Leer más 0 comentarios

PASSOS 2016!

 

Aquest cap de setmana del 1 i 2 d'octubre farem la sortida de passos!!!

 

Serà a Llinars del Vallès al terreny de la casa "El Mogent" (el mateix que l'any passat). Aquí teniu la direcció: 

 

 

Quedem per tant, el dissabte 1 d'octubre a les 8:00h al cau. Cal portar el fitxa d’inscripció completa, la autorització de passos i la targeta sanitària original.

 

 

Els infants nous no vinguin dissabte, poden venir el diumenge 2 d’octubre  a les 10:00h per començar les activitats amb la nova unitat.

 

El dinar de famílies començarà el diumenge 2 d’octubre a les 12:00h us esperem a totes les famílies per a presentar-vos el nou curs per unitats, fer activitats o debats (a escollir) i el dinar conjunt. Porteu també plat, got i coberts. Després del dinar farem una breu reunió per unitats.

 

 

CAL PORTAR:

- 2 esmorzars (dissabte i diumenge)

- 1 dinar (dissabte)

- 1 berenar (dissabte)

- 1 sopar (dissabte)

- Plat, got i coberts

- 1 muda de roba

- Calçat còmode

- Roba d'abric per la nit

- Necesser (raspall de dents, dentífric, pinta, crema solar...)

- Pijama

- Sac

- Màrfega (rosqui)

- Capelina

- Gorra del sol

- Llanterna

- Fulard del cau.

- Autorització signada .

- Targeta sanitària original (NO FOTOCÒPIA)

- Rebut del pagament.

 

 Ens veiem dissabte amb ganes de començar!

 

 

0 comentarios

CAMPAMENTS PIOS AL CONGOST DE MONTREBEI

Leer más 0 comentarios

REUNIÓ FAMÍLIES

Ara ja si que hem començat!

 

Gràcies a tots els que heu vingut, el cau estava més ple que mai.

Leer más 0 comentarios

Comencem!!

reunió de famílies d'inici de curs

 

L’estiu ha acabat i això vol dir que comença el CAU!!!!

 

Preparats? Esperem que si ja que aquest nou curs ve carregat de noves experiències i emocions per a totes!

 

Per arrancar el curs i com es costum començarem amb la reunió de famílies de inici de curs el proper dimecres 21 de setembre a les 20:30h al cau. On us explicarem el funcionament del curs que entrant.

 

Caldrà que porteu el full d'inscripció del nou curs que trobareu aquí.

 

 

 


Leer más

RAipis a la fira d'entitats

Leer más 0 comentarios

FirEntitats de Sants!

Com cada any el Joan Maragall monta la seva paradeta a FirEnitats!

Us esperem a tots


Leer más 0 comentarios

La Practicada 2016

El passat dissabte, l'Agrupament Joan Maragall va participar a la festa de l'escola Practiques. Aquest any estava carregada de ciència, ja que el nostre petit raconet es va convertir en un laboratori d'experimentació.

 

Al llarg de tot el matí van anar passant nens i nenes per fer un bonic coet que després podien fer enlairar al mig de la pista. Coets adornats amb gomets, papers de seda, dibuixos... i que després podien veure volar pels aires mentre deixava un caminet d'aigua.

També, podies apropar-te i sentir l'electricitat i adonar-te del que és capaç la ciència a través d'un instrument ben original.

 

I tot això, amb la col·laboració d'alguns pioners i pioneres, que van fer una excel·lent feina ajudant els més petits.

Leer más 0 comentarios

Sant Jordi amb el Joan Maragall

SANT JORDI JA HA ARRIBAT!

I, com sempre, els Raiers i Pioners de l'Agrupament Escolta Joan Maragall muntarà la seva paradeta de roses al carrer.

Per així, aconseguir diners pels seus campaments.

Us esparem a tots!

 

També, recordeu que els i les FOLLETS i LLOPS tenen CAU de 16:30h a 19:00h (horari de sempre).

 

Que acabeu de passar una bona setmana i que tingueu una molt bona DIADA de SANT JORDI!

 


Leer más 0 comentarios

Acampasants 2016!

Aquest cap de setmana l’agrupament Joan Maragall hem anat al parc de la Espanya Industrial. Allà ens han visitat uns peculiars pirates espacials. Els pirates espacials venien buscant un tresor, però malauradament, s’han estavellat al nostre planeta i, amb tota la mala sort, se’ls hi va trencar el seu GPS.

No podíem deixar als nostres visitants espacials abandonats a la seva sort, així que hem unit força amb tots els nostres companys dels altres esplais i caus del districte de Sants-Montjuic per a ajudar-los a recuperar ell seu GPS i a trobar el tresor.

Entre totes vam partir a buscar les peces del GPS escampades pel parc, enfrontant-nos a les complicades probes que se’ns presentaven a les diferents localitzacions. Tot junt ens vam divertir moltíssim lluitant amb esponges, superant curses d’obstacles, etc. Va ser genial i, a més, vam acabar ajuntant totes les peces!!! El GPS estava complet i operatiu: Proporciona 4 possibles ubicacions del tresor.

Però ja és nit tancada i fem curts de temps, l’hem de trobar abans que sigui massa tard. Com ho podíem aconseguir? Malgrat que sembli difícil, la solució la teníem a la mà: Dividir-nos en quatre grups per a buscar en cadascun dels indrets marcats, on es trobaven amagades les claus per obrir el tresor. No obstant això, no seria tan fàcil,  cada localització ens deparava proves de la nostra dedicació i capacitats. Però això no era obstacles per a nosaltres: Obstinats i decidits. Complíem amb tots els requisits i vàrem aconseguir trobar les quatre caus.

Però no tot serien flors i violes. Al dia següent el robot dels pirates espacials va robar les claus i va triar d’obrir el tresor en els nostres nassos. Tanmateix, el destí li deparava una amarga troballa, malgrat tots els seus esforços i traïcions, no va poder obrir el cofre, resulta que li mancava la peça central del medalló que obria el cofre: Sense saber-ho  el savi l’havia portat a sobre tot el temps i, un cop desmantellat el pla de traïció del robot, poguérem obrir el cofre, veure que contenia els símbols que ens representaven a tots nosaltres (els nostres foulards) i descobrir que, realment, el tresor som tots nosaltres: Persones realment especials i que portem totes un tresor a dins.

La festa posterior va ser tot un gran esdeveniment: Tallers multidisciplinaris on vam aprendre moltíssimes coses i fins i tot vam elaborar un graffitti commemoratiu de l’AcampaSants, malabars, instruments i moltes més coses xulíssimes. El punt àlgid de tot això fou el dinar final, per cortesia dels membres de major edat dels nostres grups que van col·laborar per a que poguéssim recaptar fons que subvencionessin aquesta gran aventura de dos dies.

En definitiva: Un cap de setmana ple d’emocions, diversió i noves experiències gaudides que portarem al nostre cor per sempre.

 

Gracies a tots i a totes per fer-ho possible.

 


1 comentarios

Carnestoltes al Joan Maragall

 

 

Aquest cap de setmana, el Joan Maragall ha celebrat el Carnestoltes! Ens ho vam passar molt bé fent un concurs de disfresses, diferents jocs (on vam acabar tots per terra) i un súper pica-pica.

Els guanyadors del concurs van ser la Família Codina i van aconseguir un Trimestre gratis al Cau.

El segon i tercer premi se'ls van endur les princesses del cau (Raieres), la Gemma i L'Alexandra (Llobes) aconseguint unes magnifiques samarretes del Cau. 


Leer más 0 comentarios

Carnestoltes arriba al cau!

Carnestoltes ja ha arribat i volem celebrar-ho amb tots vosaltres al Cau! Per això, el Cau d'aquest dissabte serà MATINAL, de 10 a 13 h.

 

Hi haurà un concurs de disfresses, amb un súper Premi pel guanyador o per la guanyadora, que es decidirà a votació secreta. En el cas que resulti guanyador o guanyadora un Pare, una Mare, un Infant o un Jove... Guanyaríeu un Trimestre Gratis però si guanyés un o una Cap... Guanyaria una T-10.

Després farem unes activitats tots junts, i acabarem la festa amb un súper     PICA-PICA per compartir!

 

Així que ens veiem dissabte 6 a les 10.00 al Cau,

i, sobretot, TOTHOM DISFRESSAT


0 comentarios

PARTICIPEM A LA MARXA MUNDIAL PEL CLIMA



Aquest diumenge els i les caps han participat a la marxa mundial pel clima, perquè ens volem sumar a la reivindicació les problemàtiques mediambientals actuals del nostre planeta.

 

I es que aquest any es celebra a París la conferència de la convenció de les Nacions Unides pel Canvi Climàtic (COP21), on dirigents de tots els paḯsos del món negociaran els protocols i intentaran arribar a un acord global per tal de reduir l'impacte de la humanitat sobre el planeta.

Els 194 països participants han explicat les propostes que presentaran, però són insuficients per reduir la temperatura del planeta i arribar als límits considerats segurs.

Leer más 2 comentarios

El nostre granet de sorra

L'Agrupament Escolta Joan Maragall va aportar al seu granet de sorra al gran recapte d'aliments!


0 comentarios

Aquest cap de setmana...

Recordeu que aquest cap de setmana hi ha cau de 5 a 7:30! Perquè anirem a aportar el nostre granet de sorra al GRAN RECAPTE!


Enrecordeu-vos de portar aliments, i en el cas que porteu llegums, que siguin de les cuites!


0 comentarios

cap de setmana lliure!

Caps a L'AGO 2014
Caps a L'AGO 2014


Aquest cap de setmana els i les caps marxem a L'AGO!



Esperem que gaudiu molt del vostre cap de setmana lliure, i ens veiem la setmana que ve!


0 comentarios

Cau MATINAL!






Hola Famílies! Us confirmem que el cau d'aquest dissabte dia 24 d'octubre, és de 9:55 a 12 hores del matí

Us esperem a tots!!

0 comentarios

Un Pas Endavant...

Benvolguts i benvolgudes escoltes,


Sembla que va ser ahir, quan estàvem envoltats de rius, fogonets, arbres, platges, muntanyes a l'hora que fèiem diferents rutes, excursions, activitats, tallers, jocs sota les estrelles, vetllades, somriures... vaja, vivint tantes experiències... Sembla mentida que ja estiguem començant un nou curs... que ràpid que passa el temps, oi?

Aquest cap de setmana marxem a una de les sortides més especials, on farem la tradicional i emotiva cerimònia Passos. Aquest és el moment de conèixer les noves incorporacions i de celebrar el pas simbòlic que fan els nens i nenes més grans de cada unitat per passar a la unitat següent.

És a dir, el pas de follets a llops, de llops a raiers, de raiers a pioners. Quins nervis!

Per tant, és un moment de comiat però al mateix temps de benvinguda, ja que és el moment de conèixer als nens, nenes i caps que formaran la nova unitat.

Per això, és un moment ple de tendresa, però també de llàgrimes. Un moment ple d'il·lusió per fer-se gran, però també de tristesa per deixar en el record el que han estat els tres anys a la unitat antiga. I és per aquest moment que fa que la sortida sigui una de les més emotives del curs.

Pels caps, també és un moment especial. Recordo els meus primers passos; plena d'orgull perquè els meus nens i nenes s'havien fet grans, però també una petita tristesa perquè ja no compartiria amb ells tots aquells dissabtes esbojarrats. Però això és fer-se gran, anar superant petits entrebancs, i nosaltres, en el cau, ho volem seguir fent, però, sempre junts!


Esperem retrobar-nos amb tots vosaltres en aquesta meravellosa sortida, i així, estar amb tots aquells amb els qui heu viscut un curs ple d'aventures, coneixences, experiències, projectes i campaments genials! 


Amb moltes ganes de veure-us,

Els i Les caps de l'A.E. Joan Maragall


 

Les bogeries són més boniques al vostre costat!
Les bogeries són més boniques al vostre costat!
0 comentarios

PREPARATS PEL NOU CURS?





Després d'un estiu ple d'aventures, d'emocions i alegries gràcies als campaments, i del temps de relax que comporta estar de vacances... Estem amb les piles carregades per començar un nou curs al CAU!!


 

 

I per tenir-ho tot llest per aquest nou curs, els i les caps van passar un cap de setmana treballant ben dur. Però, a la nit, van celebrar la nit de cap "d'Any", transformada en la nit de "cap de curs", on,  al so de les campanades, vam menjar unes boles enormes de patates, i vam brindar per un nou curs fantàstic!

Leer más 0 comentarios

El Joan Maragall al 6J!!



EL passat cap de setmana, Escoltes catalans va celebrar el seu 40è aniversari, i va ser una festa on uns 700 escoltes de tota catalunya tant actuals com antics de l'associació hi van ser presents!




El dia va començar amb la senyalització i apadrinament d'un tros del Camí.

El Camí és una ruta de senderisme cultural en procés de senyalització de forma participativa, per fer a peu i que recorre totes les comarques i illes de parla catalana. L'objectiu principal del Camí és enllaçar els pobles, que és on es troba principalment la realitat social, la cultura, l'art, etc. Uneix tots els caps de comarca de parla catalana, prenent una forma de 8 irregular, i d'aquí és on sorgeix el símbol del camí.



Leer más 0 comentarios

Sant Jordi 

DISSABTE 11

Sant Jordi s'apropa cada cop més, i com ja sabeu, muntarem la nostra paradeta a Plaça de Sants. Per això, necessitem la vostra ajuda! Dissabte que ve totes les famílies esteu convidades a venir a passar una estona al cau per poder preparar totes les coses necessàries per la paradeta. I, si teniu alguna idea nova... Totes seran benvingudes! Us hi esperem!

Leer más 1 comentarios

Campaments Primavera

El Joan Maragall torna dels campaments!

Follets, Llops, Raiers, Pioners i Caps s'ho han passat pipa, encara que van acabar morts, conviure tots junts aquests dies ha sigut meravellós!








0 comentarios

CONTACTE:

Carrer de Guitard, 8

08014 Barcelona

aejoanmaragall@agrupaments.escoltes.org


TAMBÉ ENS POTS TROBAR...



FORMEM PART DE: