tradicions

Les tradicions ens serveixen per fer-nos més nostre el cau i l'escoltisme, per fer consciència del compromís amb aquests i reflectir els valors en els quals creiem per deixar un món millor del que l'hem trobat.

  

Així que us presentem les nostres tradicions! 


NIT DE PASSOS

El primer cap de setmana d'Octubre encetem el nou curs amb la sortida de Passos.

 

És la primera sortida de l'any, on les unitats es retroben després de l'estiu i fan les últimes activitats juntes durant el dia.

 

La nit dóna pas a la cerimònia de passos on després de sopar es fan els “passos” d’unitat, on els membres que passen d'unitat  s'acomiaden de la seva unitat del curs anterior i pasen a formar part de la seva nova unitat. Aquest procés el fem sempre per ordre d'edat, és a dir, Follets, Llops, Raiers, Pioners, Clan, Caps.

 

Cada unitat te la seva torxa, que s'anirà engengant amb l'arribada dels nous memebres de la unitat.

 

Un cop ja amb les noves unitats, arriba el moment de descobrir quin equip de caps tindrà cada unitat per al nou curs.

 

Tot plegat podem dir que és una de les nits més esperades i més màgiques de l'any. A més, marca també el final de moltes etapes tant per infants com per caps.

Cerimònia de passos curs 2014-2015ENTREGA DE FULARDS

El fulard es el símbol que ens identifica com a part de l’agrupament per això ens sembla important celebrar l’entrada de nous membres.

 

La cerimònia d’entrega de fulards es un moment que vivim totes juntes com agrupament, per això ho fem només dues vegades a l’any a passos i a campaments de primavera. El moment dependrà de si l’infant o jove ha viscut  bastants moments com per sentir-se part de l’agrupament.

 

La cerimònia es basa en que un membre amb fulard de l’agrupament entregui al nou membre el fulard i li lligui al coll mentre diu unes paraules del significat del fulard o consells que vulgui dir.

 

Però! Abans d’aquesta cerimònia els que es volen guanyar el fulard hauran de demostrar el seu compromís amb el cau superant una o varies proves. 

 LA PROMESA

El curs 2014-2015 la unitat de Pioners va voler recuperar aquesta tradició escolta i la va re formular i fer una promesa nova.

 

La Promesa Escolta és el compromís que es pot adquirir envers el moviment escolta  en la seva globalitat. A més a més hi ha una altre tradició escolta, el Compromís que és un treball d’auto coneixença i reflexió personal on el infant o jove es compromet en un aspecte a millorar d’un mateix.

 

Nosaltres hem fusionat la promesa i el compromís en una sola cerimònia que hem denominat com a promesa.

 

És al primer any de pioners on es proposa fer aquest pas. Ara bé, la promesa es fa de forma voluntària així que es podria fer en qualsevol altre moment quan el jove es vegi preparat per fer aquest pas.  Els aspirants a fer la promesa han de buscar un padrí-madrina, que serà qui ajudarà al jove a fer un bon treball  de preparació de la promesa. 

 


Comentarios: 0

CONTACTE:

Carrer de Guitard, 8

08014 Barcelona

aejoanmaragall@agrupaments.escoltes.org


TAMBÉ ENS POTS TROBAR...FORMEM PART DE: