Les caps

FOLLETS

LLOPS

RAIERS


PIONERS


CLAN


Entusiasme sospitós - Carles Capdevila

Som en un país abstencionista i desencantat, on se suposa que els joves han d'estar desmotivats. Que alguns d'ells es dediquin a educar la nostra canalla de franc i amb tant d'entusiasme és molt sospitós.

 

Són uns éssers estranys d'entre 18 i 25 anys que es fan dir monitors d'esplai, o caps d'agrupaments. Els reconeixereu perquè pringuen totes les tardes de dissabte als caus muntant gimcanes, perden els caps de setmana fent excursions i malgasten la Setmana Santa sencera i quinze dies de juliol anant de campaments. I tot sense cobrar res i amb una passió que no pot ser bona per a la salut.

 

La broma fa dècades que dura, i no són quatre sonats, es tracta d'uns quants milers. S'ha procurat fer burla d'ells com a "xirucaires idiotitzats", se'ls ha fet saber que s'han acabat les utopies i que la gràcia d'avui dia és ser famós, però ells insisteixen que no. Són especialment pesadets amb la idea d'anar a la muntanya i educar en el lleure, assumeixen responsabilitats i ens donen lliçons als pares sobre coses tan antiquades com desconnectar, conviure i madurar. I a sobre se'ls veu feliços, i -el que és pitjor- a la canalla que cuiden, també. Això els fa poc integrables a la societat, perquè el que es porta és no fotre res i fer cara d'estressat, i no pas passar-te el dia organitzant coses amb un somriure.

 

Les tècniques de captació de nous membres són terriblement sofisticades. Per culpa d'un mètode estranyíssim anomenat seguir l'exemple (oi que sona carca?), molts nens d'esplai s'acaben assemblant als seus monitors, i volen ser castellers, diables o voluntaris d'oenagés. I com que el moviment es renova, costa etiquetar-los de gent poc moderna, perquè viuen al dia i s'adapten als nous temps.

 

Si almenys tant d'esforç fos al servei d'una secta destructiva, s'entendria, i algun actor de Hollywood els donaria suport. Però no, no són cap secta i la seva voluntat és totalment constructiva (ai, uix, quin concepte més passat de moda). Són tota una anomalia en els ambients derrotistes i les societats decadents. Algú els hauria d'aturar abans que se'ls acudeixi canviar el món de veritat.


Vols Unir-te a aquest genial grup?

Envians un correu i ens posarem en contacte amb tu!

Passos 2016
Passos 2016

REFORMEM EL LOCAL!

El passat dissabte vam fer l'últim cau del trimestre, que va ser molt i molt especial!

 

Un dels objectius que ens havíem marcat aquest curs com a agrupament és reapropiar-nos del local i fer que el sentim nostre. Per això vam decidir que dedicaríem un dia per reordenar-lo i, sobretot, per poder tornar a pintar algunes de les parets amb nous dibuixos perquè quedessin xulíssimes i actualitzades (encara no hi havia una paret de Clan!).

 

La jornada va durar tot el dia i vam treballar de valent! Uns dies abans, ja ens estàvem preparant: organitzant les activitats del dia, rascant i pintant les parets de blanc, movent material i andròmines amunt i avall...

Us heu fixat en els dibuixos tan xulos? Els van dissenyar els infants a l'última assemblea per grups, i s'han mantingut fidels als originals.

 

Durant el matí, els infants que van venir vam realitzar diferents tallers: vam aprendre un piló de coses sobre la història i les tradicions del nostre cau, vam fer un taller de decoracions nadalenques on vam deixar volar la nostra originalitat, i també vam omplir-nos de pintura tot remenant els pots i pinzells! Els dibuixos començaven a agafar color i tothom va aportar el seu granet de pintura!

 

El dinar va ser compartit amb les famílies! Que bons que estàven els plats que van portar!! No en va sobrar ni una engruna!

 

A la tarda, mentre les famílies i caps antigues ens ajudaven a reparar algunes tendes per poder marxar de campaments i també feien activitats sobre el cau i l'escoltisme, infants i joves vam acabar de donar els últims retocs a les parets i d'endreçar i netejar tot el local. Déu n'hi do, quina feinada!!! Però tota tasca té la seva recompensa i nosaltres vam acabar el dia molt satisfets del resultat final!

 

El record d'aquest dia quedarà durant moooolt de temps a les parets del cau.

 

Moltes gràcies a totes les famílies que vau assistir-hi, en especial a aquelles que us vau implicar en l'organització de la jornada i per fer que tot sortís com va sortir.

També volem tornar a agrair a les caps antigues que vau venir i a les pios i clan que ens van ajudar a dibuixar els esbossos a la paret.

 

Us deixem el videoresum de la jornada:

 

Leer más 2 comentarios

Els Caps a la TROFO 2017

Leer más 0 comentarios

AGO 2016 - LA invasió dels foulards verds

Leer más 3 comentarios

Sembralleure 2016

Leer más 0 comentarios

PARTICIPEM A LA MARXA MUNDIAL PEL CLIMAAquest diumenge els i les caps han participat a la marxa mundial pel clima, perquè ens volem sumar a la reivindicació les problemàtiques mediambientals actuals del nostre planeta.

 

Leer más 2 comentarios

Joan Maragall a l'AGO 2015

AGO 2015
AGO 2015

Els i les caps aquest cap de setmana hem marxat a l'AGO 2015 a Vilassar de Dalt. Un cap de setmana molt emocionant, divertit, amb moltes alegries, amb molts somriures i riures, delitós, grat, colpidor, trasbalsador, increïble, extraordinari, fabulós, inaudit, fantàstic, inimaginable, satisfactori, però sobretot ple de vida que entre tots i totes les i els escoltes donaven a l'ambient.

Un cap de setmana digna de ser recordat.

1 comentarios

Els i les caps van de sortida multimèdia

Un dissabte sense cau pot ser molt avorrit, i per això alguns caps motivats i amb moltes ganes han decidit fer una petita excursió per Collserola.

Han quedat d'hora, i estaven decidits a fer un gran reportatge per poder transmetre-ho als canals socials online, ja que la nit anterior havien fet una super-formació sobre aquest tema i volien practicar.

Hem començat a caminar mentre moltes aventures ens anàvem passant; ens han regalat danets, hem fet fotos a través d'un rellotge molt modern, hem passejat per barris molt acollidors, hem menjat verdaderes patates... fins arribar a la petita muntanyeta. I com ens passa moltes vegades, ens em desviat del mapa, fent que hem hagut d'anar entre arbres, arbustos i pedres.


Leer más 0 comentarios

CONTACTE:

Carrer de Guitard, 8

08014 Barcelona

aejoanmaragall@agrupaments.escoltes.org


TAMBÉ ENS POTS TROBAR...FORMEM PART DE: