Follets a Palautordera

Aquest cap de setmana els Follets hem viatjat a Santa Maria de Palautordera on hem aprés moltíssimes coses. Un dels aspectes més importants de ser escolta és el treball amb la natura i saber-se orientar en l'espai. Per això les cavernícoles ens vam preparar una activitat molt xula on, al llarg d'una ruta de no menys de 10 Km vam haver de caminar i aprendre a orientar-nos per a dur a terme una cursa d'orientació al llarg de la darrera part!!

Què és una cursa d'orientació? Nosaltres ens vam fer la mateixa pregunta i, per a respondre-la vam haver de practicar i esbrinar per a que servien moltes parts de la brúixola que mai havíem fet servir: Els números que ens indiquen els angles i els que ens ajuden a calcular la distància sobre el mapa. Vam aprendre a com fer-lo servir sobre el mapa i en la realitat per a poder seguir la cursa d'orientació trobant les fites amb valors de distància i l'angle respecte a la següent: El més divertit era buscar-les!

 

En arribar de la ruta encara ens quedaven forces per a jugar totes juntes i pasar-nos-ho d'allò molt bé però, en caure la nit, la son es va apoderar de totes nosaltres i vam caure dormides. Tocava recarregar les piles perquè a l'endemà ens esperaven més experiències per viure que havíem d'aprofitar al màxim.

 

Diumenge l'activitat que més ens va agradar va ser la del matí, on vam pensar entre totes diferents usos que li podíem donar al foulard. Vam pensar en moltes coses molt xules i  amb totes farem un petit mural per al nostre racó del cau, per a que mai se'ns oblidi la gran utilitat d'aquest petit foulard.

 

 

També vam trobar solucions a problemes quotidians que poden sorgir durant els campaments, resolent-los emprant tècniques de pionerisme, com per exemple, com construir un petit refugi, fer un estenedor de roba o cava una letrina, per exemple.

 

 

Tantes emocions juntes que, després de dinar i abans de fer la nostra habitual roda de valoració, fins i tot alguns caps van caure sota el captiveri de la nit, protegits per un llop i una daina, vetllan pel merescut descans.

En el viatge de tornada molts vam caure també adormits, somiant amb tot allò viscut al llarg d'aquest cap de setmana i espectants per allò que ens aguarden els propers, que de ben segur valdran la pena i ens divertirem totes juntes.

Escribir comentario

Comentarios: 0

CONTACTE:

Carrer de Guitard, 8

08014 Barcelona

aejoanmaragall@agrupaments.escoltes.org


TAMBÉ ENS POTS TROBAR...FORMEM PART DE: