Sortida Amb Famílies

 

Aquest cap de setmana els caps, infants, joves i famílies de l'AE Joan Maragall hem fet una sortida conjunta pel parc natural de Collserola.

En arribar, ens ha saludat un dels guardes forestals per a demanar la nostra col·laboracio: Volen erradicar una especie invasora que esta destruint tots els caus de les especies autoctones de les immediacions, causant uns danys irreparables.

 

 

 

No obstant aixo, per a eliminar-la primer l'havien de trobar. Resulta que es tracta d'un ésser tímid i si hi anavem totes juntes s'espantaria. Per tant, ens dividirem en diferents grups, el primer dels quals liderat pel guarda forestal que anava seguint el rastre i deixant fites per a que la resta de grups el poguessin seguir i arribar al mateix lloc.

Després d'aquesta peculiar cursa d'orientació, amb enigmes i proves de coneixement de flora i fauna pel mig, totes arribarem al costat del cau d'aquesta bestia. Pero quan el guarda estava decidit a agafar embrenzida amb totes les seves forces per a donar fi a la bestia, aparegueren dos activites de Greenpeace que ens van fer reflexionar envers les nostres accions: El guarda forestal ens havia estat mentint. En realitat havia sigut ell que, destruint el cau original d'aquesta especie sense cap motiu, va provocar que hagués de voltar sense rumb, pernoctant i sobrevisquent on i com podia.

Per a aquest motiu, vam recapacitar de les nostres accions i vam decidir tranquilitzar a aquest esser i fabircar-li un cau on dormir tranquilament, per a que no es vegués obligada a fer servir el d'altres animals que res dolent li havien fet. Malgrat que no vam aconseguir veure a aquest peculiar animal, estem ben segures que li va encantar la nostra creació i que a partir d'ara les terres de Collserola seran més tranquiles i apacibles gracies a les nostres accions. Tot plegat ha valgut la pena tots els esforços invertits en caminar i construir el cau. I el que és encara més important: Hem aprofitat la ocasió per a coneixer-nos totes una mica més i establir vincles amb altres famílies que, malgrat compartir una part tant important de la educació i el creixement dels infants i joves, no acostumem a interactuar tot el que hauríem de. Esperem veure-vos a totes vosaltres i a moltes més que no van poder venir en futures edicions i...

Moltes gracies per la vostra implicació

Escribir comentario

Comentarios: 0

CONTACTE:

Carrer de Guitard, 8

08014 Barcelona

aejoanmaragall@agrupaments.escoltes.org


TAMBÉ ENS POTS TROBAR...FORMEM PART DE: