PROTOCOLS

En aquesta pàgina teniu recollits els protocols que hi ha dins Escoltes Catalans en referència a certs àmbits.

PROTOCOL ASI

Durant els darrers anys a Escoltes Catalans (entitat a la qual pertanyem) s'ha iniciat un treball de prevenció de l’abús sexual infantil i juvenil. Els agrupaments són un entorn de confiança per a infants i joves, on hi troben referents propers que poden detectar possibles abusos que s’estiguin donant en l’entorn dels infants.


Amb el projecte d’ASI es vol donar continuïtat al treball ja fet durant els darrers anys. Seguir esforçant-nos per tal de saber actuar davant de casos, garantir la seva prevenció, tant dins com fora dels agrupaments i poder erradicar aquesta forma de maltractament.


En aquest treball es segueixen els protocols fixats per la Generalitat i comptem amb el suport i assessorament personalitzat d’entitats expertes com la Fundació Vicki Bernadet.


A banda, les caps estan en constant formació, des de l’Escola FORCA s’organitzen monogràfics i s’han adaptat les activitats pedagògiques del dia a dia dels agrupaments per tal de ser conscients i poder prevenir casos d’abusos. També s’ha creat la figura de responsable d’ASI dins dels agrupaments, una persona de dins de l’equip de caps, que prèviament ha rebut formacions per tal d’adquirir coneixements sobre els abusos sexuals infantils i juvenils, aprendre a detectar-los i gestionar-los. 

PODEU LLEGIR EL PROTOCOL DESCARREGANT EL DOCUMENT:

Descarga
Protocol d'abordatge dels abusos sexuals infantils i altres maltractaments d'Escoltes Catalans
Protocol-ASI_revisioFVB.pdf
Documento Adobe Acrobat 7.2 MB

DÍPTIC INFORMATIU:

Al següent díptic podeu trobar de manera resumida què s’entén per ASI i com es treballa als agrupaments.

Descarga
Díptic Informatiu ASI
Díptic_informatiu_famílies_ASI (1).pdf
Documento Adobe Acrobat 119.0 KB


PROTOCOL VIOLÈNCIES MASCLISTES

L’essència del Protocol, alineada amb el compromís polític i ètic d’Escoltes Catalans, té com a base la no-discriminació, la mirada interseccional, l’atenció a la diversitat i la cura de les persones, des d’un enfocament feminista i de garantia dels drets.

Descarga
Protocol per a la prevenció i l’abordatge de violències masclistes d’Escoltes Catalans
protocol gènere.pdf
Documento Adobe Acrobat 6.8 MB

CONTACTE:

Carrer de Guitard, 8

08014 Barcelona

aejoanmaragall@agrupaments.escoltes.org


TAMBÉ ENS POTS TROBAR...FORMEM PART DE: